Sivut

torstai 30. heinäkuuta 2015

Mä muutan pois!

Tai ainakin kaappiin


Sofi kertoo:

Mä jouduin TAAS koppaan ja autoon ja ell:lle! Ei oo reiluu, kun Olga sai vaan jäädä kotiin. 
No nyt me käytiin vaan nopeesti ja se täti vaan punnas mut ja vähän kuunteli ja kopeloi. Mami kyllä jutteli sen kanssa tosi paljon; kai se sitten oppi jotain.

Mä menin kostoksi kaappiin karvastamaan mamin vaatteitaHaluuko joku söpön kissan?
Älä Sofi muuta pois! Mun tulee ikävä.

Haluuko joku kiltin ja kivan kissan? Mä voisin muuttaa sellaseen kotiin, jossa ei koko ajan kuskata jonnekin tyhmään lääkäriin, vaikka ei oo edes kipee.

Mami selventää:
Sofilta otettiin tammikuussa rokotuskäynnillä perusverikokeet ihan sen takia, kun ikää on jo 9 v. Crea (toinen munuaisarvo) oli vähän viitearvojen yläpuolella, joten ell suositteli, että otetaan uudet kokeet 6 kk:n päästä. Ne otettiin nyt hammaslääkärikäynnin yhteydessä ja arvot olivat suunilleen samalla tasolla.
Minä tietenkin panikoin ja varasin uuden ajan sisätauteihin erikoistuneelta ell:ltä, kun tuolta hammasekspertiltä ei oikein saanut mitään irti.
Nyt muutetaan ruokavalioita ainakin sen verran, että raksut vaihtuvat munuaisraksuihin. Sofi syö pääosin raksuja ja raakaa lihaa/kalaa, joten vähennetään myös lihan määrää ja kala + katkikset jäävät pois.
Pissakoe ja verikokeet otetaan taas 6 kk:n kuluttua ja sitten katsotaan myös se fosfori, jota nyt ei ole vielä otettu.
Kyllä tuo käynti rauhoitti, vaikka on selvää, että koska kyseessä on alkava munuaisten vajaatoiminta, niin se ei koskaan parane. Onneksi arvot eivät kuitenkaan olleet muuttuneet juurikaan puolessa vuodessa, joten katsellaan. Mitään oireita tai muuttunutta pissa/juomis/syömiskäytöstä ei ole ollut, joten ilman noita kokeita tästä ei olisi mitään tietoa.

Sofi,  älä muuta pois! Meille tulisi Olgan kanssa ihan kauhee ikävä.

8 kommenttia:

 1. Älä muuta pois! Sun perheelle tulis suru, ja sitä paitsi ne seuraavat ihmiset olis ehkä huonompia. ~Henna

  Älä ainakaan meille muuta! Täällä kissoja viedään eläinlääkärille koko ajan, ja ne väliajat uhkaillaan. Tälläkin viikolla minä jouduin, ja sen jälkeen on koko ajan ollut uhkaus päällä. Pah. Jaksamista sulle! ~Friede PS. Mun munuaisarvot oli kuulemma kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mulla kyllä hyvä perhe ja leluja ja ruokaa ja kiipeilypaikkoja ja kaappeja ja kaikkee. Ehkä mä pysyn täällä :-)
   Jaksamista sulle kans, Friede ja Figolle myös! Mä oon kuullutkin että teillä joutuu usein ell:lle, ei oo kivaa.

   Poista
 2. Ei kannata muuttaa pois. Jokaisessa taloudessa kissat joutuvat käymään ell:n luona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä muutakaan, oon jo antanut anteeksi kun sain harjausta:) t. Sofi

   Poista
 3. Meidän ei ole tarvinnut käydä piiitkään aikaan! Muuta tänne! Miksiköhän tuo emäntä naureskelee tuolle ekalle lauseelle..ei kai... - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha haa; vaikuttaa siltä, että tuo reissu on teilläkin edessä;) On kuitenkin varmaan just niin kuin Pena tuossa alapuolella kirjoittaa.
   Ollaan iloisia, että meillä on hyvät kodit, joissa meistä pidetään huolta! (olen siis jo unohtanut sen eilisen keikan. t. Sofi)

   Poista
 4. Mä en oo pitkään aikaan joutunu sellaselle lekurille, mutta mä kuulin, että ihminen puhu jotain sellasen luona käymisestä pian. Mä vähän luulen, että niissä kodeissa missä kissoista oikeesti pidetään hyvää huolta joutuu kaikki, myös ne kissat jotka ei tunne oloaan kipeeksi, käymään lekulla. Se on joku sellanen ihmisten juttu...
  -Pena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pena, ootko sä liitossa ihmisten kanssa? No, niin se kumminkin taitaa olla, et meillä on hyvät kodit ja ne ihmiset ajattelee vain meidän parasta, kun ne kuskailee meitä kopeloitavaksi. Mä yritän muistaa sen taas, kun tonne kuskataan.

   Poista