Sivut

keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Pesuohjeita

Talvisen turkin huoltoa ja kakka-asiaa


Näin talvella täytyy hoitaa turkki erityisellä huolella, että ei tule hilsettä tai takkuja.

Tassu pestään tällä tavallaNaama saadaan siistiksi puhtaalla tassulla pyyhkienTältä näyttää puhdas tassuMulla oli tänään vähän inhottava pesuhetki, kun poski oli ihan öljyssä, yäk!
Sofilla on tänään tosiaan vähän kurja päivä.

Ihmettelin alkuillasta kun Sofi piilotteli pöydän alla ja nuoli pyllyä innokkaasti. Sitten se oksensi ja kipitti sängyn alle. Rupesin jo pumppaamaan huolikonetta käyntiin ja yritin houkutella typykkää esiin. Seuraavaksi Sofi juoksi häntä maassa työhuoneen kiipeilypuun alatasolle ja jatkoi pyllyn nuolemista. Sitten mulla välähti, että kakkapökälehän se siellä pyllyssä häiritsee. Ei ole meinaan ensimmäinen kerta.
Sain paperilla otettua pahimmat pois, vaikka tuli sähinää ja murinaa ihan kotitarpeiksi. Kuka sitä nyt tykkäisi, että toinen repii kakkaa pyllystä; karvojakin siinä lähti! Jotain siellä kuitenkin vielä jumitti, joten parafiiniöljyn juottamiseksi se sitten meni. Osa siitä tietysti meni poskelle, josta sitä yhdessä yritettiin siivota; minä paperilla ja Sofi kielellä.
Katsotaan aamulla, onko öljy tehnyt tehtävänsä ja jumi löytyisi hiekkiksestä. Olo on varmaan vielä hankala, koska Sofi kulkee edes takaisin levottomana eikä hyvää asentoa tahdo löytyä.
Nyt laitetaan raksut pannaan ja yritetään lisätä vettä ruokaan. 25 kommenttia:

 1. Voi Sofi parkaa. <3 Toivottavasti masu on huomenna parempi. Rapsutuksia reppanalle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rapsutukset toimitettu perille :)
   Toivotaan, että ei tarvi enempää öljyä kun siitä tuppaa menemään poskille ja se on Sofista kamalan inhottavaa. Nyt ainakin jo ruoka maistuu. Laitoin mielimärkistä ja vettä joukkoon :)

   Poista
 2. Voi Sofia, toivottavasti parafiiniöljy tekee tehtävänsä. Pena muuten juo parafiiniöljyn kupista ihan innoissaan, mutta jos yrittää truutalla tunkea suuhun menee tappeluksi. :)

  Ihana puhdas tassu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juo kupista, hassu! Eihän se kai millekkään maistu, mutta luulisi olevan inhottavaa. Yllättävän helposti sain öljyn annettua, suurin osa meni alas asti.

   Poista
 3. Ei ole kivaa tuo, toivottavasti vaiva poistuu pikaisesti ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään Sofi on ollut ihan normaali. Kakka ei ole tullut, mutta ei Sofi ihan joka päivä kakkaakaan. Ruoka on maistunut ja leikittykin on.

   Poista
 4. Tsemppiä Sofi! Joko öljy on vaikuttanu ja paha pökäle poistunut? Ei oo kivaa, kun masu on kipee :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vielä, mutta katsotaan vielä vähän aikaa. Annan sitten lisää öljyä. Tosin Sofi on ihan normaali muuten.

   Poista
 5. Voi harmi! Peppu on pyhä paikka, Nuppukin sen tietää. Toivottavasti olo paranee koko ajan, ettei tarvitse enää naukkailla öljyä tai joutua paperoitavaksi. Me täältä puhalletaan ihan hellästi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos puhalluksista :) Peppu on pyhä! Tänään kun yritin siirtää peppukarvoja ja kurkkia hännän alle, niin sain sähähdyksen palkaksi. Eilinen on vielä muistissa... Sofilla on peppukarvat niin tummia ja aika pitkiä, että ei sinne koskematta näe ja nyt en viitsi kiusata enempää.

   Poista
 6. Jihuu! Kakka tuli!!!
  Olemme niin onnellisia kaikki kolme ja varsinkin mä! t. Sofi

  VastaaPoista
 7. Voi raukkaa! Hyvä että jo helpotti :) pistänkin korvan taa tämän pikkuongelman, jos vastaavaa käytöstä ilmaantuu joskus meidän Nuutilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, parafiiniöljyä ja ruisku kantsii pitää kaapissa jemmassa jos tällainen tilanne tulee. Parafiiniöljy kulkeutuu sellaisenaan läpi, kun taas esim. ruokaöljy imeytyy suolen läpi eikä auta. Tämmöisen neuvon sain joskus ell:ltä.

   Poista
 8. Hyvä että kakka saatiin loppujen lopuksi ulos peräpäästä eikä enempää öljyjä tarvittu! Hienoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä aamuna tuli vielä lisää ja nyt on varmaan kaikki pahat pökäleet pihalla. Sen aamuisen kunniaksi vedettiinkin sitten oikein kunnon kakkahepulit :)
   Mitään ihmeellistä ei kakasta löytynyt (siis tietysti se piti tutkia kunnolla) paitsi pitkä ruohonkorsia. Sofilla on tapana syödä ruohot kokonaisena ja ne olivat sitten menneet läpi ja keränneett ympärilleen helminauhana pökäleitä. Ruohokippo on nyt parturoitu lyhyeksi.

   Poista
 9. Sofi-reppana :( Onneksi helpotti jo ja toivottavasti vaiva ei tule takaisin!

  Mutta jos jotain hyvää, niin te olette ihan hirmuisen nättejä, ja tassu todellakin on puhdas ja kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sofilla on vähän taipumusta kovaan masuun, mutta nyt pidetään raksut melkein kokonaan poissa ruokavaliosta ja annetaan vain namipaloina.
   Kiitos kehuista! Sofilla on nyt kyllä se öljyinen poski/kaula, mutta kyllä se siitä kuluu ja turkki on kohta ennallaan.

   Poista
 10. Hyvä, että öljy on tehnyt tehtävänsä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on onneksi helppo ja tehokas tapa hoitaa nämä ongelmat. Sofi on taas oma höpsö itsensä :)

   Poista
 11. Hyvä että olo helpotti lopulta! Onpa upea puhdas tassu, todella :-)

  VastaaPoista
 12. Hyvin pesty! Puhtaus on puoli ruokaa :)
  Ummetus on hankala vaiva, onneksi on "lääkkeet".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on hauska katsoa, kun kissat pesevät tassuja oikein huolella varpaanvälejä myöten.

   Poista