Sivut

perjantai 11. maaliskuuta 2016

Hyviä uutisia

Käytiin uudessa paikassa


Sofi kertoo:

Viime tiistaina me ei saatu aamuruokaa ollenkaan, vaikka kuinka kerjättiin! Mami teki sitten työtöitä toista tuntia ja mä olin aluksi auttamassa, mutta kun meni tylsäksi, niin asetuin työhuoneen kiipeilypuuhun pötköttämään. Olga makoili sängyssä ihan muina kissoina. 

Sitten mami lopetti sen tuhertelun, laittoi keittiön oven kiinni ja kaivoi meidän namit laatikosta. Olga hyökkäsi makkarista innoissaan namien perään ja siinä samassa mami laittoi myös makkarin oven kiinni. Nyt mä hoksasin mitä tässä on takana! Olga ei vieläkään, se on semmoinen hömppä. 
Mä hyppäsin kiipeilypuusta alas ja menin sinne juurelle piiloon. Siinä on pieni kolo, jossa on aika hyvässä suojassa. Tässä välissä mami oli napannut Olgan pyyhkeen sisälle ja hujauttanut sen toiseen meidän uusista pesistä. Ne ei olleetkaan mitään pesiä! Ne oli kuljetuslaukkuja! Jossain välissä nää meidän uudet pesät (joiksi me niitä luultiin tähän asti) oli viety olkkarista eteiseen. 
Meikä yritti tekeytyä oikein pieneksi, että mua ei saisi kiinni ja pyyhkeen sisälle. Menin kirjoituspöydän kaapin alle tosi pieneen koloon, mutta mami vaan kylmästi siirsi pöytää ja nappasi mut pyyhkeeseen ja sitten olinkin jo kassissa.

Eikun ovesta ulos ja sisälle siihen hurisevaan peltilootaan. Siinä jouduttiin olemaan Tosi Kauan ja Olga ohjeisti mamia ajamisessa melkein koko ajan. Mä olin hiljaa, mitä nyt vähän välillä valitin epätasaisesta kyydistä. Liikaa pysähdyksiä tällä matkalla. 
Sitten tultiin perille Ihan Outoon Paikkaan. Tällä me ei oltu käyty koskaan ennen. Siellä oli kivoja tätejä ja yksi toinenkin eläin, se oli kuulemma koira, mutta me ei välitetty siitä mitään eikä sekään meistä. 

Tässä me ollaan odottelemassa meidän uusissa kasseissa. Eiks ookin hienot!
Sitten yks täti huuteli meitä ja mentiin toiseen huoneeseen. Siellä se täti tutkaili ensin Olgaa joka puolelta ja tuikkasi piikin pyllyyn. Kehui terveeksi ja hyväkuntoiseksi kissaksi. Kynnetkin se leikkasi, kun mami höpisi jotain, että meiltä on niin hankala leikata kynsiä.
Olga pääsi takaisin kassiin ja mut kipattiin vuorostaan ulos. En meinannut millään tulla pois, kun siellä haisi Lääkärille, yäk!

No se oli kyllä aika kiva täti. Se tutkaili muakin joka puolelta ja iski piikin  pyllyyn. Aattelin jo, että se oli siinä, mutta sitten se laittoi mulle kummallisen remmin tassuun ja rupes vuodattamaan tassusta verta putkiloon! Ei se sattunut ollenkaan ja olin ihan nätisti. Mutta...sit mami kaapasi mut kainaloon ja mentiin toiseen huoneeseen. Siellä mami ja toinen täti nappas mun tassuista kiinni, kippas mut selälleen petille ja viltti silmille. Jotain raplatiin mun masussa, mutta kun ei se sattunut ja oli se viltti, niin en välittänyt siitä sen enempää. Vielä kynsien leikkaus ja pääsin takaisin kassiin, huh!
Odoteltiin vähän aikaa, sitten mami ja se täti jutteli jotain ja sit mentiin taas siihen peltilootaan. Arvattiin, että nyt mennään kotiin, niin oltiin ihan hipihiljaa koko matkan. Olgan ei tarvinnut yhtään neuvoa mamia ajamisessakaan. Mami oli kauheen hyvällä tuulella ja leperteli meille koko matkan, hassu!
Kotona saatiin vihdoin ruokaa! Riehuttiin vähän ja sitten sammuttiin sänkyyn päikkäreille. Oli kamala päivä!

Mä oon terve tyttö!

Mä oon kans terve tyttö, mutta nyt on parvekevillikointi kesken, heippa!

Mami kertoo:

Olimme siis rokotuksilla ja vuositarkastuksessa uudella lääkäriasemalla. Tämän ekan käynnin perusteella olen erittäin tyytyväinen tämän uuden aseman palveluun ja henkilökuntaan, joten täällä käydään jatkossakin :)

Sofilla oli vuosi sitten kohonnut munuaisarvo (cre) ja se tarkistettiin toisen kerran kesällä hammashoidon yhteydessä. Olen antanut vuoden verran Sofille n. puolet munuaisruokia, mutta ei mitään sen kummempaa hoitoa. Minkäänlaisia oireita ei ole ollut, vaan halusin silloin vuosi sitten ottaa melkein-seniorikissasta perusverikokeet ihan varmuuden vuoksi.
Nyt otettiin laajemmat verikokeet ja pissanäyte suoraan rakosta. Tulokset olivat todella hienot! Kaikki veriarvot olivat viitearvoissa ja pissanäyte puhdas. Se aikaisemmin koholla ollut cre oli nyt 180 (viitearvo 27-186). Jihuu!

Onneksi tytöt käyttäytyvät ell:llä aina kiltisti ja rauhallisesti. Piikit ja muut eivät aiheuta juuri mitään reaktioita. Sofi oli rauhallinen myös pissanäytettä otettaessa, kun laitettiin viltti silmille.


Oletteko te kiltisti ell:llä vai pitääkö ihmisten laittaa suojavarusteet päälle?

 

24 kommenttia:

 1. Tosi mahtavaa, että veriarvot on kohdillaan ja että reissu meni hyvin!
  -ihminen

  Mä oon vasta käyny ton meidän ihmisen kanssa lekurissa kerran ja olin kyl ihan kiltisti vaiks en niin kauheesti tykänny niistä silmätipoista. Ens kerralla vois kokeilla kunnon tappelua.
  -Punkku

  Lekurilla mä olin viimeks aika ärtsynä ku oisin vaan halunnu nukkua ku oli paha olo, mut kyl mä oon rauhallisestiki lekurilla josku ollu. Tilanteen mukaan mennään.
  -Pena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te ootte niin kilttejä poikia, että varmaan kaikki toimenpiteet menis nätisti.

   Poista
 2. Hyvä että tytöt on terveitä ja reissu meni hyvin! Onnea on terve kissa (ja hyvä eläinlääkäri!) ♥

  Meillä Frieden kanssa täytyy olla varovainen. Kyllä sen rokotettua saa ja ultran saa tehtyä ja pissanäytteen otettua punktaattina, mutta se murisee KOKO ajan hyvin uhkaavasti. Verikoetta ei todellakaan saa otettua rauhoittamatta. Kerran on kokeiltu, ei kokeilla toiste.

  Figo on kiltti eläinlääkäreillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä yllätyin, että Sofi oli lopulta niin nätisti siinä pissanäytteen ottamisessa. Vähän piti venkoilla kun laitettiin selälleen, mutta sitten oli ihan hiljaa. Hoitaja sanoi, että monet kissat rauhoituu, kun laitetaan viltti silmille eikä kissa näe, mitä tehdään.

   Poista
 3. No huh mikä pettymys kun nuo eivät olleetkaan komeita pesiä vaan vankikoppeja! Olen kyllä kiltisti eläintäteillä, mutta ihan matalana. Matkat on pahimpia! - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä kasseissa oli kyllä hyvä nukkua, kun ne oli olohuonessa muutaman päivän. Ja muutenkin paljon kivammat kuin sellaiset muoviset lootat.
   Mä olin kanssa ihan litassa siellä, mutta Olga yritti lähteä tutkimaan ympäristöäkin. t. Sofi

   Poista
 4. Hienot pesäkopat teillä. Hyvä että kaikki oli kunnossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tykätään näistä kasseista. Ei ole ollenkaan niin ahdistavat kuin ne muoviset lootat.

   Poista
 5. Mää oon kyllä aika kiltti, mutta rajat ne on mullaki. Oon ollu siellä lääkärissä aika kauhuissaan ja karvotan kaikki paikat. Siinä meni mun raja, ku kerran yritettiin antaa nesteitä niskaan, siinä kohtaa hyppäsin karkuun. -Mimmi

  No hui mikä päivä! Sofilla vielä rankempi kokemus kuin Olgalla, mutta ihan mahtava juttu että kaikki on kunnossa! :) Kyllä ootte kilttejä tyttöjä, meillä ei taitais onnistua verikokeet tuosta noin vaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mekin molemmat ripoteltiin runsaati karvaa siihen pöydälle. Sen takia kai me ollaankin niin kiltisti, kun pelätään ihan kamalasti.
   Meille laitetaan matolääkkeet nesteenä niskaan ja se ei oo kivaa. Onneksi silloin ei kuitenkaan tarvi lähteä kotoota pois.

   Poista
 6. Onnea hyvistä munuaisarvoista! Me ollaan kilttejä, paitsi otti lääkäritäti kerran veret omasta sormestaan, kun Lenni vetäisi käpälänsä niin säpäkästi pois. Mutta ei me raavita tai purra tai mitään ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Me ollaan niin onnellisia kun arvot on kohdallaan.
   Joo, ei siellä kannatakaan raapia ja purra, pääsee nopeammin pois.

   Poista
 7. On hirveetä kun pyydystetään lähtöä varten! Valitettavasti kuulen ihmisen ajatukset, vaikka se yrittää hämätä. Vaikka menisin kuin piiloon, lopulta pakko antautua (ko ihminen jo melkein itkee, eihän sitä kestä kukaan). Kotoa lähteminen on IHAN HANURISTA!!

  Mut lääkärillä oon tietysti kiltisti, oonhan aikuinen nainen.

  Onnittelut teille kun kaikki on ihan hyvin, eikä varmaan tarvii lähtee enää ikinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se pyydystys onkin melkein kamalinta koko reissussa. Niin ja kotoa lähteminen, koti on paras!
   Kiitos onnitteluista, Sofi sai katkarapuja palkkioksi, kun oli niin hyvät arvot :)

   Poista
 8. Olittepa kiltisti tohtorilla! Minäkin eilen lääkärissä kävin antamassa vähän verta, jouduin pari kertaa hieman murahtamaan, mut muun ajan kyl kehräsin! Sain paljon kehuja, se on kivaa ;)
  - Lilli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kannattaa kehrätä ennen kuin murista.
   Olga oli kyllä aika reipas, olisi halunnut lähteä tutkimaan lääkäritädin tietokonettakin. Sofi alistuu hiljaa ja menee littaan häntä koipien välissä.

   Poista
 9. Oottepa te kilttejä! Toista se on meidän perheessä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te olette niin kiltin näköisiä, että ei uskoisi :)

   Poista
 10. Kyllä te olette sitten reippaita! Meillä ell-käynnit tarkoittavat huutoa ja erinäköisiä eritteitä -ja todennäköisesti rauhoittavaa piikkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, Myrsky onkin hurja poika! Sofikin voisi olla hankalampi tapaus, jos ei pelkäisi niin paljon. Olga on peruskiltti.

   Poista
 11. Kiva, että oli kaikki kunnossa ja hyvä uusi paikka!

  Lääkärillä ei todellakaan olla kiltisti, paitsi sen ajan, kun on ihan kauhusta kankeana. Perustsekkaus menee kyllä yhden lääkärin voimin, muulloin saatetaan tarvita hoitajien apua. Meillä on toisena kuljetuskassina toi sama ja sen huono puoli on, että sieltä ei noin vain pelokasta kissaa kumota pöydälle. Ylhäältä avattava on lääkärillä helpompi, mutta se sitten onkin paljon raskaampi kantaa, kun meillä on kävelymatka lekurille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tuossa kassissa sellainen irtopohja, jonka avulla sain Sofin vedettyä näppärästi ulos. Se kun ei tajunnut tarrata seiniin kiinni ;) Meillä oli toinen vanha koppa ylhäältä avattava ja rupesin pelkäämään sen kestävyyttä, kun nuo eivät ole mitään hippäisiä.

   Poista