Sivut

torstai 21. huhtikuuta 2016

Meidän päivä

Sofin kertomana


Meillä on kiva viikko! Mami on ollut koko viikon meidän kanssa kotona, kun sillä on joku semmoinen loma. On se sopinut kaikenlaista menoa, mutta ei kumminkaan lähde aamulla aikaisin minnekään. Siksi me päätettiin nyt kertoa, millainen on meidän päivä näin lomaviikolla.

Kun ihmisen kello ei soi, niin herätys suoritetaan ylikävelemällä, asettumalla päälle löhöämään tai härkkimällä jalkoja peiton alta. Nenää voi myös nuuhkaista ja Olga voi nuolla tukkaa. Mami herää ainakin jalkojen härkkimiseen aika hyvin, nuo muut tavat on vähän epävarmempia. 

Mulla on turkki vielä ihan sekaisin, ei olis saanut ottaa kuvaa! Kohta nappaan sua varpaasta, nih!

Kun herätys on onnistuneesti suoritettu, niin me käydään yleensä molemmat puuteroimassa nenät ja sitten onkin jo nälkä. Aamiaiseksi nautitaan märkäruokaa ja sen jälkeen vedetään päivän ekat kunnon rallit

Olgalla on aamuisin ihan kauhea halipula. Se kiehnää, kulkee jaloissa ja vaatii aamurapsutuksia ja puskee käsiä. Mä olen arvokkaammin ja yleensä asetun kiipeilypuuhun tarkkailemaan pihan tapahtumia kun verhot on avattu. 

Mikä siellä menee?

Sitten autetaan mamia aamiaisen syömisessä ja lehden lukemisessa. Vinkkinä muuten teille muillekin, että jos ihminen lukee lehden sellaiselta pilleriltä vai mikä tapletti se on, niin siinäkin voi auttaa. Sen voi helposti puskea nurin tai kävellä päällä. Se ei oo kyllä yhtä nautinnollista kun paperilehden ryttääminen, mutta välttää.
Sitten onkin jo aika siirtyä aamupäivälevolle. Yleensä mami häipyy jonnekin tässä vaiheessa, eikä häiritse.

Kuka siellä pöydän alla mahtaa vaania?

Kun mami tulee kotiin, niin ollaan eteisessä vastassa ja tarkistetaan onko sillä tuomisia. Yleensä sillä on vaan jotain tylsää, mutta joskus löytyy jotain meillekin. Yhtenä päivänä oli kivoja kankaita, mutta me ei saatu leikkiä niiden kanssa vaikka niissä oli kissan kuvia, tyhmää! Toisena päivänä oli kans kissan kuvia – tyynyjä! Niitä me saatiin tutkia ja todettiin hyviksi.

Hmmm...kissatyynyt, onko nää meille?

Jos on kaunis ilma, niin tässä vaiheessa päästään parvekkeelle. Auringossa siellä on välillä liiankin kuuma. Kuumassa ei jaksa muuta kuin kelliä ja nauttia eli päivälepo vaihtuu alkuiltalevoksi joko partsilla tai sängyssä.

Lämmin on kivaa!
Myöhemmin mami laittaa itselleen jotain ruokaa. Me autetaan, jos sillä on kalaa tai kalkkunaa. Possukin käy, mutta sitä me syödään muutenkin ja saadaan tässä vaiheessa omatkin liha-annokset.

Illalla on sitten kunnon riehuaika! Välillä tietty levätään, mutta leikitään takaa-ajoleikkejä ja joskus saadaan mamikin mukaan heittelemään hiiriä ja vetämään naruleluja. 

Nyt mä sut löylytän!

Ennen nukkumaanmenoaikaa saadaan pari namia ja iltaraksut.
Kun mami vihdoin menee nukkumaan, niin me yleensä seurataan perässä. Olga asettuu taljalle sängyn toiseen päähän ja mä mamin pään viereen. 

Hyvää yötä!

28 kommenttia:

 1. Ihmisten lomat on kivoja! Teillä onkin kauheesti tekemistä tolleen lomalla. Me lähinnä nautitaan siitä, että loma-aikaan saa useemmin ruokaa! No ehkä pienempiä annoksia, mutta usein syöminen on kivaa! namnamnam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää onkin ihan erikoisen ihana loma. Yleensä keväällä mami lähtee jonnekin sellaisella lentohärvelillä ja me joudutaan hoitolaan. Nyt saadaan olla kotona vaan ja nauttia!

   Poista
 2. Kylläpä on mukavan kuuloinen päivä, paljon pientä puuhastelua lepojen välillä. Nuo tyynyt on todella kivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks teidän ihminen ole vielä hakenut noita tyynyjä? Kyllä teidänkin pitää ne saada, sointuis verhoihin :)

   Poista
  2. No ei oo hakenu, eikä ehdi ku joskus ens viikolla kuulemma.

   Poista
  3. Niitä näytti olevan aika paljon, joten on varmaan vielä sittenkin. Muistakaa se muki kans!

   Poista
 3. Teidän lomailu kuulostaa kivalta. Meillä mamma on kotona kans jollakin lomalla, mutta me joudutaan hoitaan sitä. Ja se on raskasta. B,N,G

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut kyllä kivaa. On kyllä ollut imuripäiväkin, mutta vaan kerran. Me kuultiinkin, että teillä on Tärkeä Hoitotehtävä. Kantsii hoitaa ihminen kuntoon, niin saa taas täyttä palvelua kun se toipuu. Tsemppiä teille!

   Poista
 4. Tosi kiva lukea Sofi sun päiväohjelmaa. Minä usein herätän ihmiset a)pomppaamalla päälle b)huitaisemalla tassulla tai c) viiksillä kutittamalla. Tuo viimeinen on aika hauskaa: ne ihmisten ilmeet :D Kokeilepa! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! Pitää ruvetakin käyttämään viiksiä kans tossa nenän nuuhkuttelussa. T. Sofi

   Poista
  2. Meillä ihminen herää tosi vikkelästi kun sille antaa hammaspusun leukaan. Suosittelen kokeilemaan tehooko teidänkin ihmisiin. Jotenki aina tosi onnellisen oloinen toi ihminen kun sille on antanu sen hammaspusun.
   -Pena

   Poista
 5. Mukavan kuuloinen päivä! Harmi, ettei meidän parvekkeella ole vielä noin lämmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuollakaan muuten olis, mutta kun iltapäivällä aurinko porottaa ja lasit on kiinni. Ollut jo melkein 40 astetta!

   Poista
 6. Olipas kiva kuulla teidän päivästä :) Olgan aamuinen halipula kuulostaa tutulta, Mimmi on vähän samanmoinen ^.^ Ihana kun mahdutte kaikki samaan sänkyyn nukkumaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on semmonen vaatimaton 180 cm levee sänky, että kyllä just ja just mahdutaan :)
   Olgalla on halipula usein myös iltaisin tai oikeastaan koska vaan.

   Poista
 7. Teillä on kivoja päiviä! Kuulostaa kyllä aika paljon samanlaiselta kuin meidän päivät silloin kun ihminen on kotona. Paitsi parvekkeella ei kyllä ole läheskään noin lämmin vielä! Tänään on satanut välillä vähän luntakin!

  Paljon lämpimiä, rentoja ja mukavia päiviä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta, hui kamala! Meillä on tullut vettä ja rakeitakin tänään. Kesä, tuu jo!

   Poista
 8. Tapletin taplaaminen on meilläkin suosittua puuhaa, mutta totta - ei yhtä kivaa kuin lehden ryttäys tai kirjan päällä kököttely. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paperissa on se jokin. Meillä on nytkin sellanen pakkauspaperin pala lattialla rytättävänä ja revittävänä :)

   Poista
 9. Rutiinit ovat tärkeitä. Olga näyttää säätävän termostaattia, tulikohan liian kuuma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan tuli kuuma Olgalle, kun sillä on todella tuuhea turkki. Mami pitää patterit aika isolla tuossa, kun siitä ikkunasta melkein tuulee sisälle. Se ikkuna vaihdetaan ihan kohta, mutta meidät suljetaan työhuoneeseen silloin, että ei pudottais. No, me mentäis kumminkin karkuun kaikkia metelöiviä remppatyyppejä.

   Poista
 10. Meidänkin emäntä oli nähnyt tuommoisia kissatyynyjä, mut ei ollut ostanut meille. Ois kuulemma pitänyt olla erivärisiä kissoja. Käskekää mamin etsiä tabletilta teillekin jotain pelejä, ne on mielenkiintoisempia kuin lehti siellä. Onneksi meille tulee vielä paperilehti, kun Lenni varsinkin rrrrakastaa lukea lehtiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se mami jotain pelejä yrittänyt meille sielä esittää, mutta ei me kauheesti innostuttu. Mut linnunlaulu tai hyönteisten pörinä siitä on aika hauskaa.

   Poista
 11. voi miten ihanat rutiinit teillä oikein on noin palvelijan vapaapäivinä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se sais vaan pysyä enemmän kotona lomalla. Eiks ihmisten lomat olekin kissojen palvelemista varten?

   Poista
 12. Oo, loma. Teidän ihminen tajus käyttää lomansa oikein, ja vietti aikaa teidän kanssa. Meidän ihminen lähetti meiät vaa pois!!! T. P&J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kerrankin me saatiin olla vaan kotona mamin kanssa eikä raahattu hoitolaan! Me tehtiin parhaamme ja pöristiin söpönä ympärillä heti kun mami rupes selaamaan netistä lentoja. Sit se ei raskinut lähteä mihinkään :)

   Poista