Sivut

sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Vuoden viides kissakahvila

Tanskanmaalla


Olen tänä vuonna päässyt käymään monessa kissakahvilassa. Niistä on juttua ainakin täällä, täällä, täällä ja täällä. Suomen kahviloissa on tullut käytyä usemmankin kerran.
Viimeisin on Café Miao Kööpenhaminassa, jossa tuli käväistyä viime viikolla työreissun yhteydessä.

Kahvila sijaitsee aivan Kööpenhaminan keskustassa ison kadun varrella ja sisäänkäynti oli hyvin suojattu. Piti mennä ainakin kolmesta ovesta, ennen kuin pääsi kissojen valtakuntaan. Eteistilassa oli pieni tiski, jossa tilattiin tarjottavat sekä maksettiin kissanhoitomaksu. Kuitti on kadoksissa, mutta tililtä näkyy, että pääsymaksu ja pieni lasi "maitokauppasiideriä" maksoi 8,88€. Käsiä ei ohjeistettu pesemään eikä kenkiä riisuttu.
Kahvilatila oli iso, U:n muotoinen tila, joka oli kalustettu skandinaaviseen tyyliin hyvin koruttomasti. Kissoilla oli lokeroita ja kiipeilypuita tilan reunoilla ja petejä ikkunalaudoilla. Mitään asiakasryntäystä siellä ei ollut, sillä tullessani sisään oli yksi pariskunta juuri lähdössä, eikä muita asiakkaita tullut. Tosin kahvila oli menossa kiinni klo 19 ja minä olin paikalla vähän kuuden jälkeen. 
Yleisvaikutelma oli siisti, mutta hieman kolkko. Pöydät olivat ruokalamaisesti riveissä, eikä tekstiilejä ollut. Myös ruoka/juomallista oli hyvin suppea, nettisivuilla olleita menuvaihtoehtoja ei ollut listalla lainkaan. 

Kissoja on seitsemän: valkoinen Snehvide, tiikerikuvioinen Tiger, kilppari Åse, mustavalkoinen Stoffer, punainen Guffe ja mustat Panter sekä Peter. Kaikki olivat aikuisia ja kahvilan seinillä oli kuvat ja lyhyt kertomus jokaisesta kissasta. 

Ihana kissalokerikko! Ja tuo matto!
Tiger tutki Sofin ja Olgan terveiset mun laukusta :)
Stoffer tarkkana
Snehvide
Åsa

Kivat kuvaukset kissoista

Kisut olivat hyväkuntoisen näköisiä ja oloisia, mutta ne eivät olleet erityisen innostuneita tulemaan silitettäväksi tai rapsutettavaksi. Mustavalkoinen Stoffer oli ainoa, joka hieman puski ja otti kontaktia. Näin myös vähän kissojen välistä läpsintää ja sähinää, mutta syynä käytökseen saattoi olla se, että kissojen ruoka-aika oli juuri tuloillaan ja nälkä oli varmaan jo kova.

Guffe sekä Panter tai Peter
Vihdoinkin ruokaa!
Kahvilalla on myös pikkuinen myymälä, jossa ei tosin ollut juurikaan tavaraa, ilmeisesti panostavat enemmän nettikauppaa, jonne löytyy linkki kahvilan sivuilta. Vessasta sen verran, että sinne ei kannata mennä, jos ei ole ihan pakko :)
Jos rankkaan Café Miaon näiden neljän aikaisemmin käymäni joukkoon, niin taitaapa jäädä viidenneksi, mutta ilman muuta siellä kannattaa käydä, jos matka suuntautuu Kööpenhaminaan.

15 kommenttia:

 1. Kunnon kissakahvila-arvostelija sinusta tullut :D

  VastaaPoista
 2. Kahvilasta tulee mieleen ihan lasten päiväkoti, en tiedä miksi, mutta tulee.
  Snehvide (Lumikki?) on todella upea, ja muutkin on ihania! Tuollasen maton jos jostain löytäis... Pitää ehkä kirjoittaa tuonne kahvilaan, ja kysäistä mistä tuollaisia saa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan se kissojen päivä- ja yökotikin :)
   Kissat ovat kauniita, niinkuin vaan kissat osaavat.

   Poista
  2. Mulle tuli kanssa päiväkoti mieleen!

   Kissat on ihania kyllä, olivat sitten Tanskassa tai missä vain ♥ Ja toisaalta mikä tahansa paikka on kolkon oloinen, jos verrokkina on Purnauskis ;)

   Poista
  3. Kyllä tämä on ehdottomasti kolkoin näistä viidestä. Purnauskis ja nykyään myös Helkatti ovat ihan omaa luokkaansa :)
   Mutta kissat aina ♥

   Poista
 3. Onpa kolkon näköistä! Ja mullekin tuli mieleen päiväkoti, mistä seuraavaksi tuli mieleen, että onko päiväkodit siis kolkkoja...? Ehkä tuo superfunktionaalinen kalustus vailla mitään kodinomaisuutta tekee sen.
  Panter ja Peter ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nurkan takana oli vielä yksi kiipeilynurkkaus, mutta siitä minulla ei ole kuvaa. Ei sekään tilaa kodikkaammaksi muuta, kolkko mikä kolkko. Jotenkin vielä tuo pöytien asettelu ruokalamalliin lisää kolkkouden tunnetta. Tosin huomasin samanlaista tyyliä parissa muussakin ravintolassa, olisikohan sitten vaan tanskalainen tapa.

   Poista
 4. Suomen kahvilat nähneenä, niin tuo vaikutti kolkolta kodilta kissoille, ei näkyny paljoa aktiviteetteja heille, tylsää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Suomen, Tallinnan ja Riikan kahvilat ovat paljon kodikkaampia ja niissä kaikissa kissat tuntuvat tosiaan viihtyvän. Kyllä tämäkin paikka pitää katsastaa toiseen kertaan, jospa kissat olivat nyt vain niin nälkäisiä ja väsyneitä päivän touhuista.

   Poista
 5. Tosi kivat nuo kissalokerot, vaikka kahvila muuten hiukan kolkolta vaikuttaakin. Ehkä siksi, että itse en pidä noin pelkistetystä sisutustyylistä. Minulle myös tuli kummasti päiväkotimainen kuva kahvilasta. Mutta kaikki toki tyylillään, varmasti tämäkin on käymisen arvoinen paikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissalokerot ovat kyllä hienot. Niitä oli siellä useammassa paikassa, kuten kuvista näkyy.
   Suosittelen kaikille käymistä täällä, jos vain tuonne päin on matka. Voivat sitten muutkin kertoa mielipiteensä.

   Poista
 6. Aika kliiniseltä paikka kyllä näyttää, vaan tuo lokerikkokiipeilytorni näyttää kivalta niinkuin tietysti itse kissatkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan helppo pitää puhtaana, kun ei ole tuon kummemmin tekstiilejä. Kissoille vain olisi toivonut enemmän lepo- ja piilopaikkoja.

   Poista
 7. No on kyllä aika tylsännäkönen, mutta onneksi kissat on aina ihania <3

  VastaaPoista