Sivut

perjantai 28. huhtikuuta 2023

Kevätkuulumisia

No hupsista, onpas taas vierähtänyt aikaa edellisestä postauksesta. Mutta tässä viime aikojen tärkeimpiä.

Sofin eläinlääkärit

Kilpirauhaslääkkeen annostus saatiin nyt kohdalleen, joten tuli lupa hammaslääkärille. Munuaisarvot ovat rajojen yli, mutta eivät huolestuttavissa lukemissa ja varsinkin kun Sofi voi hyvin, syö, juo, pissaa ja kakkaa, niin paniikkiin ei syytä. Munuaisruoat eivät ainakaan tällä hetkellä maistu, joten mennään laadukkaalla perusruoalla; pääasia on, että ruoka maistuu. Onneksi munuaisraksut sentään kelpaavat.

Hammashoito meni hienosti, syöpymä ei ollut edennyt ja selvittiin hammaskiven poistolla. Samalla kun Sofi oli unten mailla, niin otettiin pissanäyte ja siinä ei ollut proteiineja. Edellisellä kontrollikäynnillä oli yritetty ottaa pissanäytettä neulalla rakosta, mutta ei onnistunut. Kotona taas näytettä ei saa, kun neiti asettautuu niin tiukasti hiekkaan, että ei sinne mitään kauhaa saa väliin 😊

Seuraava kontrolli on kolmen kuukauden päästä ja Sofi on kyllä ylen onnellinen, että ei tarvitse mennä pitkään aikaan punaisella pölynimurilla pistämöön.

Mä en halua näitä koppakeikkoja!


Kissabloggaritapaaminen Turussa

Viime syksyn bloggaritapaamisessa päätettiin, että keväällä uudelleen ja nyt Turussa! Meitä oli kymmenkunta bloggaria sekä lukijaa ja alkuun nautimme erinomaisen lounaan Ravintola Teinissä keskellä Turun kulttuurimaisemaa. Sen jälkeen ajelimme Päärynäeläimelle tutustumaan Susannan ja Jussin ”eläintarhaan”. Silmät ymmyrkäisinä katselimme ja kuuntelimme, kun he kertoivat eläimistään alkaen kissoista, freteistä ja kaneista päätyen liskoihin ja käärmeisiin. Monet eläimistä ovat rescue-eläimiä ja kaikki saavat siellä hyvän loppuelämän kodin oikeanlaisessa ympäristössä, hyvin hoidettuina ja rakastettuna.

Kuten perinteeseen kuuluu, saimme taas sponssilahjoituksen. Nyt lahjoittajana oli Aurapet kassillisella herkkuruokia! Valitettavasti Sofi sai näistä vain osan märkiksistä, mutta loput ja kasan muitakin kaappiin kertyneitä ruokia mami kuljetti Dewi Ry:lle kodittomien kissojen iloksi.

Osa Päärynäeläimen laumasta herkuttelemassaMami silitti tätä kiemuraista!

Aurapetiltä saadut ruoat, tosi laadukkaita. Verkkokaupassa on kevätkampanja, käykääpä kurkkaamassa.

Mä en siis saa näitä, epistä!


Tassulinnan emäntä ystävineen kylässä, Sofi kertoo

Yhtenä perjantaiaamuna mami sanoi, että meille on tulossa kivoja vieraita. Mä suhtauduin tietysti asiaan vähän varauksella, mutta jäin odottelemaan kotiin, kun mami ajeli asemalle näitä vastaan. Mutta ei ne sieltä tulleet kuin toooosi pitkän ajan päästä, ehdin ottaa ainakin kahdet päivänokoset sitä ennen. Olivat kuulemma käyneet kotiseutukierroksella, lounaalla ja kakkukahvilla ensin.

Mutta sitten pelmahti ovesta kukapa muu kuin Tassulinnan emäntä ja hänen ystävänsä, Miisan ja Villen emäntä. Olivat niin tuttuja, että aika nopeasti lämpenin ja annoin heidän rapsutella, pussailla ja harjata minua. Kiva kun kävitte, saisitte käydä useamminkin!

Tämmöistä meillä, nyt odotellaan kesää ja kärpäsiä, vaikka on kärpäsiä jo muutama ollutkin, ei tosin kovin rapsakoita vielä.
18 kommenttia:

 1. Kiitos kuulumisista ♥ Me toivotaan, että sun tartte koppamaskustella sinne pistämöön vaan pysyt hyvässä kunnossa ilman semmosia tylsyyksiä. Niin ja että saat jotain kivoja herkkuja kun kerta et saanu noita Aurapetin juttuja maistella. Mut me voidaa kertoa, että ne oli nameja. Laita muuten mami kuriin, että pääset useamminkin kertoilemaan kuulumisias!
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain mä sentään noita märkiksiä maistella, niin en ihan kuivin suin joutunut olemaan. Olivat kyllä tosi hyviä!

   Poista
 2. Vai ei kärpäset ole vielä rapsakoita :-D
  Ihana kuulla, että Sofilla on asiat aika hyvin! Hurraa hammasjutulle, hyvä, ettei ole edennyt. Ja että ruoka maistuu :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kääpäset on olleet sellaisia talven kankeita isoja lötköjä. Odotan niitä pienempiä innolla!

   Poista
 3. Onpa kiva kuulla susta Sofi! Emäntä olikin tykännyt hirmuisasti nähdä sua. Ja hyvä ettei sun tarvii hetkeen mennä sinne nukkumispaikkaan. - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva kun kävitte. Olette molemmat niin hyviä rapsuttajia ja lässyttäjiä 😻

   Poista
 4. Hyh mäkin vihaan noita koppakeikkoja! Yök!!

  -Sisu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niistä kukaan varmaan tykkää! Onneksi nyt ei vähään aikaan tarvi mennä.

   Poista
 5. Ihanainen Sofi - upeaa että voit nyt hyvin. Ja tosiaan, niinkuin edellä kirjoitettiin, niin laita emäntä järjestykseen että hän hiukan useammin kertoisi kuulumisia teiltä! Hyvää ja lämmintä kevättä ja kesää teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä yritän potkia sitä kirjoittelemaan useammin.

   Poista
 6. Onnittelut ihana Sofi, että eläinlääkäri saa taas odottaa pidemmän aikaa! Niin sitä pitää <3

  Muutkin kuulumisia oikein mukavia. Bloggaritapaamisen kiemurainen silitettävä näyttää ihanalta. Myöskin nuo perjantaivieraat on varmasti olleet hyvät! Tassulinnan emäntä aina osaa silittää ja rapsuttaa ja ihastella, jos vieraisilla käy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on parasta, että ei taas heti tarvi mennä pistämöön. Tassulinnan emäntä on mainio rapsuttelijaja niin on myös Miisan ja Villen palvelija. Miisa on muuten ihan mun näköinen 😻

   Poista
 7. Hyvä, että terveysasiat nyt tasapainossa ja monta kuukautta eläinlääkäri vapaata aikaa♥ Ihanaa kevättä ja kesän odotusta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin teille! Otan ilon irti nyt, kun ei ole koppakeikkoja tiedossa 😺

   Poista
 8. Kyllä se kärpässatokin vielä kypsyy! Ei menetetä uskoa sen suhteen. T. Naukulat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä varmaan. Ja ne pitkäjalatkin on aika kivoja, vaikka ei juuri täytä masua.

   Poista