Sivut

torstai 1. syyskuuta 2022

Tylsä päivä

Sofilla on kerrottavaa


Mulle ei oikein ruoka maistunut alkuviikolla eikä toisesta päästäkään tullut juuri mitään. Arvaatte varmaan, mitä sitten tapahtui 😾
Joo, just niin. Mami kaappasi mut eilen koppaan ja vei punaiseen pölynimuriin, jolla sitten huristettiin arvaatte varmaan minne. 

Siellä mua ensin pyöriteltiin, kuunneltiin ja paineltiin ja sitten iskettiin piikki pyllyyn. Kohta olikin filmi poikki ja kun heräsin, niin oli piikki tassussa ja aika hölmö olo. Takapäässäkin tuntui kummalliselta!

Tässä oon jo saanut sen pöllypiikin. 


Onneksi mami tuli hakemaan ja pääsin kotiin. Siellä sitten piti aika pian mennä laatikolle ja tehdä Todella Iso Asia!
Illalla maistui jo ruokakin ja sain katkarapuja lohdutukseksi kurjasta päivästä.


Mami kertoo

Sofilla on aina ollut kova vatsa ja tähän asti ollaan selvitty kotikonstein, mutta nyt kun ei enää ruokakaan maistunut ja tulosta ei laatikkoon ilmestynyt, niin kiiruhdettiin lääkäriin. 

Otettiin verikokeet ja röngenkuvat lievässä rauhoituksessa. "Röntgenkuvassa sameutta viimeisen lannenikaman ja ristiluun välillä spondyloosiin viitaten". Tämä siis saattaa aiheuttaa kipua laatikolla käydessä varsinkin, kun kakka on kovaa. 

Saatiin ruokahalulääkettä, kipulääkettä ja suolen toimintaa parantavaa lääkettä. Seurataan nyt tilannetta ja ainakin kipulääke taitaa jäädä enemmän tai vähemmän pysyväksi. 
Lisäksi verikokeissa näkyi hieman kohonnut munuaisarvo, joten pikku hiljaa siirrytään munuaisruokiin. 

Nämä ovat yleisiä vaivoja vanhenevalla kissalla, mutta nyt saatiin lääkettä ja toivotaan, että olo paranee eikä olisi kipuja.8 kommenttia:

 1. Voi Sofi! Ikävät vaivat ja reissu, mutta hyvin selvisit. <3 Pöllypiikkikuva on hirmuinen!

  Naama-vainaa sai säännöllisesti Levolacia, että maha pysyi hyvänä eikä tullut kolmen päivän kakkataukoja. Se toimi hyvin ja oli helppo annostella ruokaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Levolac oli myös lääkelistalla ja sitä on nyt otettukin. Hyvin meni märkiksen joukossa alas. Kipuääkekin uppoaa hyvin murskattuna ruoan tai herkkutahnan mukana.

   Poista
 2. Voi tylsää! Pöllypiikki on niin ikävä ja eipä se paikka muutenkaan ole kutsuva. Emäntä uhkailee olisi parempi käydä vessassa ja syödä ettei.. - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kumma, että ihmiset hätääntyy aina välillä ja kuskaa sinne tyhmään paikkaan. Ne varmaan tykkää itse käydä siellä.

   Poista
 3. Huh huh, onpa sulla ollu rankka päivä. Toivottavasti sait isolla asialla hiukka mamillekin "pöllyolon".
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! Mami kiljui jotain sekavaa ja kehui mua ihan kauheasti. Mun mielestä se on kyllä ihan normaalia toimintaa, että käydään laatikolla ja tehdään asiat.

   Poista
 4. Voi Sofi, nuo tuollaiset on kurjia juttuja, mutta yleensä ne silti helpottavat ja tulee parempi olo. Toivottavasti nyt tästä eteenpäin ruoka maistuu ja toiset asiat tulevat säännöllisesti, ettei tarvitse enää pöllypiikkipaikkaan. Paitsi kyllä siellä aina välillä pitää käydä joka tapauksessa, mutta ettei ainakaan pöllypiikkejä tarvitsisi antaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on jo ihan hyvä olo. Laatikkoon on tullut tulosta ja ruoka maistuu oikein hyvin. Herätin tänäänkin mamin kuudelta, kun oli pakko saada aamupalaa.
   Mä vähän epäilen, että jossain vaiheessa on taas pöllypiikkiaika, kun ne haluaa ronkkia mun hampaita, mutta ei ihan lähiaikoina onneksi.

   Poista