Sivut

lauantai 28. tammikuuta 2023

Sairaushuolia

Käytiin ellillä

Olimme eilen vuositarkastuksessa ellillä ja saimme aika huonoja uutisia.

Verikokeissa näkyi kohonneet kilpirauhasarvot eli kilpirauhasen liikatoiminta. Tämähän on hyvin yleinen vaiva iäkkäämmillä kissoilla ja olin sitä jo viime aikoina hieman epäillytkin. 

Itse liikatoimintaan on lääke jota tulee käyttää loppuelämän, mutta epäilys on, että kun tämä saadaan aisoihin, niin taustalta tulee esille myös munuaisten vajaatoiminta jota kilpirauhasvaiva nyt peittää. Lisäksi Sofilla on selässä nivelvaivoja joihin saatiin nyt myös lääke. 

Parin viikon päästä on kontrolli ja katsotaan, miten lääkkeet ovat vaikuttaneet ja mikä on jatkosuunnitelma.

Tyhmä reissu

Kipulääke väsyttää, älä häiritse!

Lisätietoa: Kissan kilpirauhasen liikatoiminta eli hypertyreoosi - Evidensia Eläinlääkäriasemat ja Kissojen kilpirauhasen liikatoiminta eli hypertyreoosi. - Koirakissaklinikka


13 kommenttia:

 1. Voi tylsyy. Ne kiusasi sua siellä ja nyt mami jatkaa kotona. Mutta kantsii yrittää ottaa sieltä kannalta että sulla olisi sitten parempi olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon toistaiseksi ottanut lääkkeet kiltisti. Mami myös toivoo, että ne auttaa.

   Poista
 2. No voihan ny. Toivottavasti saat paljon herkkuja ja rapsutuksia kun oot ottanu lääkkeet. Me toivotaan täysillä, että ne tekee sulle paremman olon.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain paljon kehuja ja rapsuja. Muutama herkkukin taisi tulla 😺

   Poista
 3. Sitten on myös se radiojodihoito . . .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se olisi parantava vaihtoehto. Jos olisi muuten terve ja nuorempi kissa, niin sitä voisi harkita, mutta kun ikää on jo melkein 17 v ja näitä muitakin vanhuuden vaivoja, niin nyt mennään lääkehoidolla.

   Poista
 4. Sitten kun saa häiritä, vastaanota muutama etärapsutus kannustukseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rapsut toimitettu. Olin vastaanottavainen aika pian, kun sain kunnolla levättyä.

   Poista
 5. Voi kultamussukka. Muista syödä lääkkeet kiltisti, tulee parempi olo. Pidetään täällä peukkuja, että kilppari ja selkähommat saa näistä avun. <3

  Munuaisjutut on tyhmiä. Ruoka etenkin usein pahaa. - Kassinen

  VastaaPoista
 6. Voi ei, terveyshuolet on aina ikäviä. Toivottavasti vointi sinulla pian paranee, nyt parantavia unia mamman hoivatessa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ottanut lääkkeet kiltisti. Kipulääke väsyttää, mutta sen pitäisi mennä ohi.

   Poista
 7. Olipas tylsä reissu. Ja tosi tylsää sekin on, että lääkkeitä pitää syödä, mutta jos täytyy, niin täytyy. Jos silleen pysyy vointi hyvänä, niin kyllä se sitten kannattaa.

  Raps raps ihana Sofi ja vielä pusukin, jos sallitte! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lääkkeet on mauttomia. Kipulääke on jauheena ja se menee märkäruoan joukossa, kilpparilääke annetaan ruiskulla suuhun. Katsotaan sitten kontrollissa ovatko vaikuttaneet. Oon ollut aika väsynyt, mutta muuten ihan hyvällä tuulella. Ruoka maistuu ja vessa-asiat hoituu.

   Toki sallin puskut, rapsut ja pusutkin, kiitos ❤️

   Poista