Sivut

sunnuntai 19. helmikuuta 2023

Kontrollikäynti

Sofi kertoo:


Viime keskiviikkona sain aamupalan kauhean aikaisin, paljon ennen kuin itse ehdin pyytää. Sitten ei tapahtunut mitään, mutta puolen päivän jälkeen mut kaapattiin koppaan ja vietiin punaiseen pölynimuriin. Arvasin jo, että matka on taas sinne ronkkimis- ja pistämispaikkaan.

Siellä oli nyt kolme tätiä mua pyörittelemässä. Taas ne paketoivat mut ja pistivät neulalla. Kummallisia tätejä, kun tuollaista tekevät viatomalle kissalle! Kyllä ne rapsutteli ja kehuikin, että olen nätisti.


No onneksi pääsin aika pian pois. Tuossa kuvassa olen jo pölynimurissa lähdössä kotiin. Huoh, jos nyt saisi olla vähän aikaa rauhassa kotona!

Mami kertoo:

Käytiin Sofin kanssa kontrollikäynnillä, kun oli vajaa kolme viikkoa otettu kilpirauhaslääkettä ja kipulääkettä. Sofi on ollut aika väsynyt, mutta ajattelin sen johtuvan kipulääkkestä, kun siinä on alkuvaiheen sivuvaikutuksena juurikin väsymys.
Vastaanotolla todettiin, että painoa oli tullut hienosti lisää, noin 400g! Ruoka onkin maistunut hyvin, kun ennen oli melkoista nirsoilua.
Verikokeissa olikin sitten yllätyksenä se, että kilpirauhasarvot olivat menneet toiseen suuntaan eli nyt on vajaatoimintaa. Väsymys onkin siis johtunut tästä. Lääke laitetaan tauolle viikoksi ja sitten puolitetaan annos. Kipulääkettä jatketaan samalla tavalla. Munuaisarvot ovat koholla ja niitä hoidetaan toistaiseksi munuaisruoalla. Se ei tosin nyt kovin hyvin maistu, joten annan myös tavallista ruokaa.
Seuraava kontrolli on taas kolmen viikon päästä.


Sofi: Mä otan nyt rennosti seuraavaan pölynimurireissuun asti!

14 kommenttia:

 1. No onpa Sofilla koettelemusta. <3 Hyvä että seurataan arvoja ahkeraan. Erityispusut painonnoususta, kyllä saa tädit olla vähän pyöreitä.

  Täällä Kassisen täti on oikeastaan päättänyt syödä vain RC:n pussiruokia ja Kattovitin pientä moussea, kaikki muu märkäruoka menee tosi huonosti tai ei ollenkaan. Miten voivat olla niin pahanmakuisia? Raksut kyllä kelpaa, Virbac-merkkiset nyt, niin niitä sitten annetaan lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on Smillan munuaisraksuja ja ne maistuu aika hyvin. Mutta kyllä possun ja kanan suikaleita pitää saada myös välillä!

   Poista
 2. Punainen pölynimuri. Saitko ruokaa kun tulit kotia? Ja etkö keksisi tämän kolmen viikon aikana jotain juonta ettei reissu onnistuisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain ruokaa heti ja hyvin maistui. Mä luulen, että ei ole mitään keinoa välttää sitä reissua, mutta ei se niin kauheeta ole, kun ei kestä kovin kauan edes.

   Poista
 3. Voi, ihana Sofi! Toivottavasti lääkitykseen saadaan hyvä tasapaino ja sulla on hyvä olla. Maistuva ruoka olisi tärkeä juttu, pitäisi aina saada herkkuruokia etenkin, jos kaltoin kohdellaan ja pölynimuriin pistetään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mekin toivotaan, että ei tarvitse niin usein tehdä pölynimurireissuja. Sain hyvää ruokaa ja kuivattuja peuransuikaleita kun tultiin kotiin.

   Poista
 4. Voi Sofi... toivottavasti ne saa sun lääkitykset pian kuntoon eikä tartte jatkuvasti olla paketissa tai siinä pölynimurissa.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, paketointi ei oo kivaa, jollei sitä tee itse 😺

   Poista
 5. Pölynimurit on ihan tylsiä, joka muodossaan.-Toivo- Mutta toivottavasti lääkitykseen löytyy tasapaino pian. Ja hienoa, että ruoka maistuu ja painokin on noussut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nyt olo runruu olevan ihan ok. Saas siteen katsoa, miten on seuraavan pölynimurireissun jälkeen.

   Poista
 6. No jopas nyt jotain. Oikeiden annosten löytäminen on joskus varsin vaikeaa, mutta toivottavasti löytyisivät nyt nopeasti, että jaksaisi kissahommailla! Ja ettei pitäisi koko ajan käydä ronkittavana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No muutaman kerran pitää ainakin käydä, kun on ne kontrollit. Niin ja hampaistakin ne puhuivat, kunhan tilanne tasaantuu 🙀

   Poista
 7. Njau semppiä sofi, kyllä se siitä suttaantuu. -Sissi- Ps tassuläpy,porukalla kestetään.♡

  VastaaPoista