Sivut

sunnuntai 23. elokuuta 2015

Hyvät lelut

Paperi ja sulka

Nyt on niin kuuma, että me riehutaan ja leikitään aamulla tai sit myöhään illalla. Joskus pitää kans herätä yöllä kun tulee leikkiolo. Mami ei kai oikein tykkää siitä yöleikistä. Mikisköhän, kun silloin on viileempi; se vois ittekin ruveta leikkiin sillon meidän kans.

Olga kertoo: Mun ehdoton suosikkilelu on tällanen silkkipaperi. Sen kanssa voi riehua ihan yksikseenkin, mutta parasta on, jos siinä on mukana vaik joku hiiru tai pilli. Mulle pitää aina säästää kaikki kukkapaperit ja sellaset.
Siel on hiiru tuon narun päässä!
Muka piilossa, mut ei multa!
Kieli unohtu ulos kesken karvapalloleikin. 
Ei tätä olis tarvinnu julkasta!
Tää on meidän lelulaatikko. 
Mami pesi sen ja mun piti tietty laittaa sinne ekat karvat.
Sofi kertoo: Mun ykköslelu on nyt sulka kun niitä saa tuoreena. Mami kantaa niitä meille jostain Ruis...puurosta? Vai mistä se oli?
Mä tykkään kyllä pilleistäkin ja paras pilli on sellanen kahvipilli. Se on paljon parempi kun ne tavalliset joita meillä on laatikossa iso pussi. Se oli hukassa pitkän aikaa, mut onneks mä löysin sen yks yö. Mami sano, että ei se haluu ostaa kallista mukikahvia vaan sen takia, että mä saisin siitä pillin. Pitäis kelvata ne tavalliset, höh. Kahvipilli on paljon kivampi!
Saanpas sut! (on siel sulkakin, mut ei näy kun on vauhtia!)

Mihin se nyt meni?

O tarkkailee mun sulkaleikkiä. 
Ei uskalla tulla mukaan, hah!

Kahvipilli - paras pilli!
Mitkä on teidän tämän hetken suosikkilelut vai jaksatteko leikkiä, kun on niin kuuma?

8 kommenttia:

 1. Meillä on sisällä ihan sopivan lämpöistä ja jaksetaan riehua vaikka mitä!

  VastaaPoista
 2. Meillä leikki ja riehunta hoidetaan yöaikaan. Viikonloppuna aamulla löytyi mm. hyvin käsitelty lankakerä ihan eri paikasta kuin mihin se oli illalla jätetty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yö on parasta riehuaikaa ainaskin nyt kun on kuuma. Henkilökunta ei vaan oikein arvosta sitä.

   Poista
 3. Kivan näköisiä leikkejä, ja kiitos kahvipillisuosituksesta! :-D Sellaista täytyykin kokeilla. Meillä ei ole onneksi yhtään kuuma sisällä, joten päivisinkin on jaksettu viipottaa. Suosikkilelu taitaa olla Jujulla ”pinkupallo” eli pingispallo, jonka perässä laukataan ja jota kolistellaan öisinkin. Nuppu leikki touhukkaana tässä yhtenä aamuna tyhjäksi kalutulla viinimarjatertun rangalla, joka tippui vahingossa matolle. Halvat huvit! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne yksinkertaiset lelut on usein parhaita. Pingispallot meillä laitetaan laatikkoon yöksi, miksiköhän?

   Poista
 4. Voi meki halutaan silkkipaperia! Voiaan kuvitella se ihana rapina mikä siitä lähtee..
  Nyt me ollaan leikitty vaan uusilla onkileluilla palvelijan kans, kolme päivää jo menny eikä olla saatu tappaa niitä lintuja, kuvitelkaa! Ja sit se aina yöks piilottaa ne meiltä?! Omatoimista leikkiä ei näin kuumalla oikeen oo jaksanu, tai ainakaa ei kerrota palvelijalle ollaanko leikitty ku se on pois täältä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silkkipaprussa on hyvää vielä se repimismahdollisuus. Palvelija tykkää siitä silpusta ;)

   Poista