Sivut

lauantai 6. helmikuuta 2016

Kategoriasuosikit

Vastaus haasteeseen


Saatiin Pesukarhukissoilta haaste valita suosikkirodut kaikista FiFé -kategorioista. Tämä on aika vaikea meikäläiselle, kun olen aina ollut henkeen ja vereen kotikissojen kannattaja mitenkään rotukissoja väheksymättä. Siksi ehkä valinnat osuvatkin sellaisiin rotuihin, jotka ovat mahdollisimman alkuperäisiä. Lisäksi tietty omapäisyys luonteenpiirteissä miellyttää. Johtunee tuosta kotona hiippailevasta kilpparista :) Kovin moneen rotukissaan en ole saanut kunnolla tutustua, joten arviot menevät siis pitkälti ulkonäön ja yleisten ominaisuuksien sekä tietysti blogikissojen perusteella.


Mitään kategorioita - me ollaan parhaita!

Kategoria 1

Tässä kategoriassa pitää valita kahdesta ihanasta: Ragdoll ja Turkkilainen van. Molempia olen nähnyt vain näyttelyssä ja jotenkin tuo vanin ulkonäkö ja pienempi koko kiehtoo enemmän. Valinta on siis Turkkilainen van.


Kategoria 2
No niin, milläs tästäkään sitten valitsee? Siperiankissa: pehmeä, pörröinen ja kaunis! Maine Coon: iso, pehmoinen ja se ilme! Rotuominaisuuksissa mainittu Siperiankissan oma tahto kuitenkin nosti sen ykköseksi näiden kahden joukosta.Kategoria 3
Nyt tuli todella vaikea! Kategoriassa on niin monta kaunista, ihanaa ja luonteikasta kissarotua. Mutta...the winner is: Eurooppalainen! Tämä valinta ei varmaan kaipaa perusteluja :) Kakkosta tässä ei voi valita, koska niitä olisi niin monta.

Kategoria 4
Äh, eikö saa valita kahta ykköseksi? Aby-Somppu, Somppu-Aby? Nyt menee sitten ihan karvan pituuden mukaan eli Somali voitti. (sorry, Pena!)

Muut
Kotikissa! Tuo kaikkien kissojen kuningas ja kuningatar! Maailman ihanin kissa, jossa on edustajia kaikista väreistä, kuvioista, turkin ja hännän pituudesta, naaman ja korvien muodosta sekä luonteenpiirteistä. Ehdoton ykkönen kaikkien kissojen joukossa!

Mä EN oo paksu, tää on vaan ihme kuvakulma!

Täytyy myöntää, että blogistanian kautta tutut kissat vaikuttivat valintoihin ainakin osittain, koska en ole itse koskaan harkinnut rotukissan ottamista.
Mutta: Kaikki, ihan kaikki kissat ovat ihania, kauniita ja omistajilleen palvelijoilleen rakkaita omia mussukoita.16 kommenttia:

 1. Vähän täällä varsinkin Jujun huuli väpätti, kun trukkilainen van kiri edelle! Mutta olen ihan samaa mieltä sun kanssa, että kaikki kissat ovat ihania mussukoita - ainakin omistajalleen. Rotukissatkaan eivät ole ihan stereotypioitaan - välillä mietin Jujua katsellessa, että onko tuo omapäinen vauhtihirmu muka oikeasti ragdoll :-D Ja Nuppukin on melkoisen vahva persoona eikä pelkkä pusulöllykkä. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Juju ressu! Älä välitä, toi meidän mami ei ymmärrä mitään kissaroduista. Te olette ihania, molemmat :) t. S ja O

   Poista
 2. Kaikki maailman kissat tosiaan on ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Me ollaan kaikkein ihanimpia lemmikkejä koko maailmankaikkeudessa! T. S&O

   Poista
 3. Hyviä valintoja, mut eihän huonoja voi ollakaan ku kaikki on kissoja kuitenkin! :D
  -ihminen

  Sä voit tykätä Punkun karvasta enemmän, mutta mä tykkään silti susta.
  -Pena

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Nautin siinä lämmöstä partsilla kesällä.

   Poista
 5. Se on kyllä totta, että kaikki kissat on yhtä ihania. :)Hyviä valintoja sait kuitenkin tehtyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valinnat oli tosi vaikeita, kun kaikki kissat on niin ihania.

   Poista
 6. No eikö se räggäri nyt vittanutkaan voi harmitus sanoo pojat! :D Kaikki kisut ovat kyllä ihania oli rotu ikä hyvänsä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, me hävetään mamin puolesta, kun se ei laittanut räggäriä ykköseksi. Me oltais kyllä laitettu :) t. Sofi ja Olga

   Poista
 7. Samanlaisia kategoriasuosikkeja kuin minullakin!

  VastaaPoista
 8. Rotu tai ei, kissat on vaan <3

  VastaaPoista