Sivut

perjantai 13. toukokuuta 2016

Kissakahvilassa taas

Ihan ulkomailla

Yhtenä aamuna mami heräsi kamalan aikaisin, melkein keskellä yötä. Me oltiin täydessä unessa eikä ollenkaan ymmärretty, miksi piti jo nousta. No siinä se pakkasi reppua ja höpötti jostakin työmatkasta ja lentämisestä. Ihan sekavaa, eihän se sinne töihin -paikkaan lentämällä mene.

Kertokoon nyt itse, mitä se sinä päivänä puuhaili.


Puisto vanhassa kaupungissa

Olin päivän työreissulla Riikassa ja lentoaikatauluista johtuen jäi työpäivän jälkeen monta tuntia aikaa kulutettavaksi. No eikun suunta kissakahvila Minkaan, joka sijaitsee vastakkaisella puolella Väinäjokea kuin vanha kaupunki. Taksi kierteli pikkukatuja ja ykskaks oltiin kadunkulmassa, jonka toisella puolella oli vaaleanpunainen kirkko (!) ja toisella puolen Minka. (kuvat ovat kännylaatua, sorry siitä)


Vaaleanpunainen kirkko :)

Kahvilassa on kaksi huonetta, joista ensimmäisessä on kassatiski ja myytäviä tuotteita. Tästä tilasta mentiin henkilökunnan ohjauksella varsinaiseen kahvilatilaan, joka oli kahdessa tasossa ja pöytiä oli kahdeksan. Paikka oli oikein siisti ja viihtyisä; sisustus muistutti jonkin verran Helsingin kissakahvilaa. Miinuksena se, että kukaan ei patistanut käsien pesulle eikä kenkiä riisuttu.

Ruokalistalla oli pikkusuolaisia, salaatteja, muutama isompi ruoka-annos, makeita herkkuja, viiniä, olutta ja tietysti kahvia. Hinnat olivat melkein Suomen tasoa, esim. latte maksoi 2,30-2,80 €. Henkilökunta oli ystävällistä ja osasi hyvin englantia.

Latte ja kissapipari

Iloisella ja ystävällisellä henkilökunnalla oli kissaessut

Pääasia eli kissat!

Paikka hallitsi kolme kissaa: Mustavalkoinen utelias ja leikkisä poika Cipis, musta vähän ujo tyttö Melnite ja punainen rauhallinen poika Citkamons. 


Melnite
Cipis
Citkamons

Kahvilassa oli eräs paikallinen perhe kahden pikkulapsen kanssa ja heidän rattaansa olivat kissoille vastustamattomia! Perhe oli ihan innoissaan, kun kissat valtasivat kulkupelit. Juttelin perheen isän kanssa ja he olivat kahvilan säännöllisiä asiakkaita, joten valtaus ei tullut yllätyksenä :)
Citkamons päikkäreillä rattaissa

Cipis kiipeilee

Citkamons ja Melnite pääasiassa nukkuivat vierailuni ajan, mutta Cipis touhusi ja leikki huiskalelulla. Leikin päätteeksi se asettui viereeni tuolille ja sain rapsutella sitä mielin määrin :)


Cipis rapsuteltavana

Oli oikein kiva kokemus piipahtaa tuolla ja suosittelen ehdottomasti käymään, mikäli matkasi suuntautuu Latvian kauniiseen pääkaupunkiin. Pöytävaraus on hyvä olemassa ja sen voi tehdä täältä


Edit: Lisää kahvilavierailusta voit lukea täältä.

14 kommenttia:

 1. No hitsi! Vastahan mä siellä olin, enkä tiennyt kissakahvilasta ollenkaan. Tosin, eipä matkakumppani oisi sinne suostunut varmaan menemäänkään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitten olisi pitänyt keksiä matkakumppanille jotain oman mielen mukaista tekemistä siksi aikaa, että olisit päässyt vierailulle.

   Poista
 2. Tuolla olisi kiva päästä käymään. Ja sen löytää siis vaaleanpunaisen kirkon luota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä kirkossakin olisi ollut kiva käydä, mutta olin jo lähdössä lentokentälle kun huomasin sen. Oli tullessa silmät niin tiukasti kissakahvilassa, että en huomannut kirkkoa.

   Poista
 3. Aikamoinen mansikkakakku tuo kirkko! :) Ja ihania kisuja löytyi työreissultakin! Mahtava tuo otos, jossa Cipis sukeltaa rattaisiin! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva vääristää väriä, se oli vähän vaaleanpunaisempi kuin tuossa. Varmaan suosittu hääkirkko :)
   Naurettiin sen perheen kanssa ääneen tuota sukeltelua, oli se niin hassun näköistä. Cipis ei kuitenkaan mennyt sinne kuomuun, vaan peruutti pois.

   Poista
 4. Tuonne pitää kyllä joskus mennä käväisemään. Myös pinkkiin kirkkoon. Ihania kissoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voisi kuvitella, että Suomessa maalattaisi kirkko pinkiksi :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Olivat oikein kivoja. Musta tyttö tosin viihtyi parhaiten omissa oloissaan, mutta kaksi muuta seurustelivat vieraiden kanssa ahkeraasti.

   Poista
 6. Kivan kuuloinen paikka! :) Ja vau mikä kirkko! :D Harmi ettet ehtinyt käymään siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin kirkon tosiaan vasta, kun oli jo taksi kentälle tilattu. Muuten olisin ehdottomasti tutustunut siihenkin. No, onpahan hyvä syy mennä Riikaan uudelleen oikein ajan kanssa.

   Poista
 7. Voi miten kivalle näyttää ♥ Ja ihanat kissat!

  VastaaPoista