Sivut

tiistai 28. tammikuuta 2020

Katsaus vuoteen 2019, osa 3

Loppuvuosi vielä, Sofi kertoo


Syyskuu

Heti syyskuun alussa mä jouduin koppakyydillä ellille ja mami jätti mut sinne! Sitten en muistakaan mitään ennen kuin heräsin ja suu oli ihan outo. Päässäkin humisi vaan. Huomatkaa uusi, iso ja hieno koppa!Ne olivat siellä kuvanneet mun suun ja taas lähti kolme hampia. Uhkasivat, että seuraavaksi on vuorossa kulmurit. Tämä hammassyöpymäsairaus ei ole kiva ollenkaan. 

Kotona mä sitten pakenin sängyn alle, kun oli niin höperö olo kaikista lääkkeistä. Onneksi tällä kertaa ei kauheasti valunut kuolaa. 
Seuraavana päivänä olin jo kunnossa ja pehmeä ruokakin maistui. Parin viikon päästä puputin jo normaalisti lihaa ja raksuja.Olgan ei tarvinnut mennä vielä edes hammaskiven poistoon, mutta silti se näytti nyrpeää naamaa. Ei vissiin tykännyt kuvaamisesta.Mami kävi syyskuun lopulla katselemassa eri rotuisia kissoja esittelynäyttelyssä Salossa ja kukas muu kuin Pärre se siellä niin reippaana elämänsä ensimmäisessä showssa.


Olga nykyisellä mielipaikallaan mamin sylissä rapsutettavana.
Lokakuu

Mitenkäs me ollaankin eksytty näin lähekkäin, ei kuulu tapoihin? Olisikohan joku milenkiintoinen herkku tai lelu lähettyvillä.Mun pitää taas auttaa mamia työtöissä, ei siitä muuten mitään tulisi.Harjaaminen on ihanaa! Me rynnätään molemmat kilpaa paikalle, kun kuullaan, että harjalaatikko kolahtaa. Joskus mami joutuu harjaamaan kahta kissaa samaan aikaan.Täältä padilta löytyy jotain kivaa kissoillekin, ainaskin lintu- ja hiirivideot on jänniä!Mami lähti lomalle Portugaliin ja me tyypin kymmenen tähden hotelliin täysihoitoon. Kummallakohan mahtoi olla hauskempaa?

Lissabonistakin se bongasi kissanLissabonilaisella ostarilla oli sisustuskauppa täynnä ihania kissatavaroita. Onneksi mami oli sen verran järjissään, että toi vaan vähän tuliaisia eikä mitään astioita.


Cascaisin vanha kaupunki


Tämmöinen iso kissakin siellä oli! Aidan takana eläintarhassa onneksi.


Lissabon on rakennettu kukkuloille, siellä sai mamin reisilihakset kyytiä!Marraskuu

Vähän Olga mököttää, kun mami oli niin pitkään poissa. 
Ei kyllä pitäisi, kun meillä oli tosi kivaa tyypin hoidossa.Mä kyttään usein eteisen lipaston päällä ja kun mami kumartuu laittamaan kenkiä, niin singahdan selän kautta vaatekaapin ylähyllylle. Tuonne ihan ylös en ole vielä päässyt, mutta sekin on suunnitelmissa.Kiskateille syntyi rokkipoikia ja mami pääsi katsomaan niitä, kun ne oli vielä ihan pieniä. 
Joulukuu

Mami reissasi taas työn takia etelässä.

Tässä Vilnan joulu"kuusi". Siellä oli todella kaunis ja tunnelmallinen joulutori kuten myös koko jouluasuinen vanha kaupunki.Riikasta löyty kissatavarakauppa


Paketoitiin ja saatiin joulukissapaketteja.
Olga auttaa paketoimisessa - vai olikohan siitä apua?Mä tarkistan, keneltä me saatiin joulukissapaketti. Nuuhkis!


Tuli joulu ja mami vaihtoi joululakanat, mä autoin!Joulukuun lopussa oli vielä erityinen eläinviikonloppu, kun Tassulinnan emäntä tuli meille kylään.

Käytiin katsomassa Aino -neitiä Päärynäeläimillä.Siellä viipotti myös lauma frettejä ja Mauno -kissa, jotka tässä nauttivat herkkutahnaa sulassa sovussa. Taloudessa asustaa myös iso liuta hieman hiljaisempia eläimiä, suosittelemme piipahdusta blogiin :) 


Vaan arvatkaas kuka tämä komistus on! Mami oli ihan lääpällään, kun pääsi häntä moikkaamaan, sillä sellainen sydäntenmurskaaja tämä Penan, Punkun ja Pärren "serkku" Leevi on. Pisteenä viime vuoden i:n päälle oli merkittävä kissaseurapiiritapahtuma eli rokkipoikien kissanristiäiset, joista kirjoitettiin laajasti blogistaniassa. (Tassulinna, Naukula, Hupsut ja Kiskatit)

Tässä Vauhtiveikko ja Veli Vikkelä keräävät voimia, jotta jaksoivat viihdyttää ihailevia kissatätejä.Huh, nyt on vihdoin viime vuosi paketissa! Katsotaan, jaksetaanko tänä vuonna päivitellä vähän useammin :)

Reipasta vuoden jatkoa kaikille lukijoille!13 kommenttia:

 1. Melkoisesti on teidän loppuvuoteen mahtunut, ihme, kun muistitte kaiken raportoida!
  Hienosti autettu ihan kaikissa hommissa ja ylähyllysuunnitelmat kuulostavat järkevältä uudenvuodenlupaukselta! Olgan ilme sylissä on lievästi sanottuna muikea :-D ♥
  Mukavaa, että kirjoitatte meille teidän kuulumisia kumminkin silloin tällöin, vaikka teillä on ihan selvästi paljon kiireitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylähylly on tavoitteena, vaikka mami on aika lyhyenläntä porras. Mutta mä yritän!
   Me tehdään sellainenkin uudenvuodentavoite, että kirjoitellaan vähän useammin, kuin viime vuonna. 😀

   Poista
 2. Että olette päästäneet mamin seikkailemaan vaikka missä! Mutta hyvä että on ollut teidänkin kanssa ja olette saaneet harjausta ja olla työnohjaajina ja kaikkea! Odotamme pian kuulevamme miten teidän tammikuu on mennyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjausta ollaan saatu, kun hypätään lipastolle ja kaivetaan itse harja laatikosta. 😀

   Poista
 3. Hurrrjan paljon kissoja teidän vuodessa ja mikäs sen parempaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva nähdä paljon erilaisia kissoja, sanoo mami. Meistä sille kyllä pitäis riittää ihan vaan me täällä kotona!

   Poista
 4. Piiiitkän ajan raportit on kivoja lukea, mut me tykätään enemmän lyhyen ajan raporteista ;)
  Kaikkea on tapahtunu ja paljon on teidän mami edustanu teitä. Koska tulee kooste tammikuusta?
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, saataiskohan ne tehtyä sellainen kooste? 🤔😀

   Poista
 5. Onpas teillä tosiaan ollut paljon kaikenlaista! Noin monta kertaa Tyypin lomaresortissa ja sitten vielä noita pieniä rokkikissoja ja Pena, Punkki & Pärre ja Leevi K. Ollikin kaiken lisäksi!

  Siltikin te olette kyllä kaikkein parhaita teidän Mamille, niin että ettehän ole mustasukkaisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me oltu kuin kerran tyypillä, muut kerrat se kävi hoitamassa ja leikittämässä meitä kotona, kun osataan nukkua yöt kiltisti kaksin.
   Saa tyyppikin liikuntaa, kun fillaroi meille. 😀🚲

   Punkku varmaan antaa anteeksi pienen typon 😂

   Poista
  2. Ei olla mustasukkaisia, molemmilla on valkoiset tassukat. 😺

   Poista
 6. No nyt mekin ollaan ajantasalla, saa taa päivittää ;) Rapsut tytöille <3

  VastaaPoista